Näkemyksiämme

Edessäsi on Ahjon blogi. Viestintä on paitsi työtämme, myös osa jokapäiväistä elämää. Blogissa käsitellään molempia.

Vaikuttajamarkkinoinnin viisi myyttiä

Vaikuttajamarkkinointi on tehokas osa kokonaisvaltaista viestintää. Se on kohdennettua, ja se tavoittaa. Korjaa siis käsityksesi vaikuttajamarkkinoinnista!

Kirjoittaja

Ihmisten tavoittaminen on muuttunut ja muuttuu yhä. Jopa 71 prosenttia suomalaisista lukee toisinaan blogeja (Dagmarin ja PING Helsingin vaikuttajamarkkinointitutkimus). Se on hurja määrä. Samalla Instagram-vaikuttajamarkkinointi nähdään vähemmän ärsyttävänä kuin muu mainonta: naiset sekä alle 34-vuotiaat kokevat esimerkiksi TV- ja radiomainonnan rasittavampana kuin Instagram-käyttäjien kautta tehtävän mainonnan.

Kaiken kukkuraksi, 83 prosenttia ihmisistä luottaa kaverisuositukseen, kun taas yksi kolmesta luottaa mainoksiin. Jopa 42 prosenttia  blogien lukijoista kertoo, että blogi on toiminut vähintään  tiedonlähteenä ostoprosessissa. Blogilla ja muilla kanavilla tavoittaa myös ostoprosessissa olevia, jotka eivät ole blogien säännöllisiä lukijoita (Ping Helsingin ja Dagmarin tuore blogitutkimus 2017). Puolet (49 %) on tehnyt ostopäätöksen bloggaajan suosituksen perusteella (Bablerin kyselytutkimus Suomen Blogimedian blogeissa 9-10/2016).

Kaiken keskiössä on tuottaa yleisöä kiinnostavaa sisältöä. Perinteisen sisällöntuotannon rinnalla vaikuttajamarkkinointi tuo uuden, kohdennetun tavan vaikuttaa ja saada mahdollisia suosituksia omalle palvelulle tai tuotteelle. Haluamme kaikki inspiroitua. Tietää ja kuulla, mitä virtuaaliystävämme sanoo.

Jos mietit, miksi lähtisit tekemään vaikuttajamarkkinointia, lue uunituore pamflettimme vaikuttajamarkkinoinnista. Esitämme sinulle lukuja ja perusteluja.

Vaikuttajamarkkinoinnin myytit:

  1. Yritys sanelee, mitä tehdään. Yrityksellä varmasti on ideoita, ja teemoja, joita se toivoo käsiteltävän. Jokainen vaikuttajayhteistyö on kuitenkin oma luova kokonaisuutensa. Nyrkkisääntönä on vapaus: bloggaajalle on annettava vapaus kirjoittaa hänelle tärkeistä ja häntä kiinnostavista asioista omien arvojen ja mielipiteiden mukaisesti. Saneltu sisältö huomataan, eikä se ole uskottavaa.
  2. Lähetä tuote ja saat osuman.
    Vaikuttaja ansaitsee työstään korvauksen, sillä laadukkaan yhteistyön rakentaminen vie häneltä aikaa. Hyvästä sisällöstä kannattaa myös maksaa. Huolella tuotettua sisältöä kannattaa myös hyödyntää muissa yrityksen kanavissa. Tuotelahjat ovat vaikuttajalle aina veronalaista tuloa.
  3. Lukijat eivät ole kiinnostuneita kaupallisista yhteistöistä. Verkkovaikuttajan suosituksella on vaikutusta kulutuskäyttäytymiseen, ja vallan lisäksi hänellä on vastuu. Siksi hän valitsee yhteistyökumppaninsa huolella. Monesti bloggaaja kieltäytyy useammin yhteistyöstä kuin hyväksyy. Vaikuttaja on uskollinen omille arvoilleen sekä yleisölleen ja tuottaa sisältöä, joka sopii juuri hänen kanavaansa ja kiinnostaa lukijoita.
  4. Bloggaaja kirjoittaa vain positiivisia tekstejä, kun maksetaan, ja sepä häiritsee lukijoita. Bloggaajalla on aitiopaikka auttaa yritystä kehittämään omaa toimintaansa. Eräät yritykset jopa pyytävät bloggaajilta ja vaikuttajilta suoraa, rehellistä palautetta: kertokaa, missä on parannettavaa, niin tartumme asiaan.
  5. Bloggaaminen ei ole työtä. Päinvastoin: ammattimainen bloggaaminen vie aikaa. Bloggaaja käyttää postauksiin, kuviin ja niiden muokkaamiseen paljon aikaa. Kokonaisprosessia on avannut muun muassa Secret Wardrobe. Sisällöntuotanto on työtä.

Summa summarum: huolellisesti suunniteltu vaikuttajamarkkinointi on ennen kaikkea täsmätoimintaa, jolla tavoitetaan tarkkaan rajattua kohdeyleisöä. Autamme yritystäsi erottumaan massasta ja tuottamaan vaikuttajamarkkinoinnin sisältöä, joka ei kerää pelkästään pinnallisia huomioita suurelta massalta.

Ota yhteyttä Susannaan

Jätä yhteystietosi ja kuvaa lyhyesti mihin tarvitset apua. Palaamme pikapuoliin!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Jaa artikkeli

Henkilö kirjoittaa tietokoneella pöydän ääressä

Miksi suomi ei enää kelpaa korkeakoulukieleksi?

Englannin kieli on vahvistanut asemaansa suomalaisessa korkeakoulutuksessa, eikä syyttä. Silti on hyvä pysähtyä miettimään, mitä äidinkielen osaaminen merkitsee erityisesti viestinnän ammattilaisille. Miten varmistamme, että suomen kielen taito pysyy vahvana myös

LUE LISÄÄ

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi ja kuvaa lyhyesti mihin tarvitset apua. Palaamme pikapuoliin!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voit myös varata ajan 15min pikakonsultointiin tai käyttää chatia.