Näkemyksiämme

Edessäsi on Ahjon blogi. Viestintä on paitsi työtämme, myös osa jokapäiväistä elämää. Blogissa käsitellään molempia.

Onnellisuuden kautta menestykseen

Psykologian tohtori Emma Seppälä vakuuttaa, että onnellisuus ja menestys ovat meidän kaikkien ulottuvilla. Ensin meidän on kuitenkin osattava muuttaa ajatusmallejamme.

Kirjoittaja

Kelli Korhonen

Onnellisuus on tällä hetkellä suosittu aihe. Onnellisuuskirjoja julkaistaan paljon, ja lehdet ovat täynnä aiheesta kertovia artikkeleita. Jotkut onnellisuutta käsittelevät kirjat saattavat kuitenkin kehottaa esimerkiksi pakkaamaan laukkusi ja muuttamaan Intiaan joogagurun oppilaaksi. Tämä voi toki sopia joillekin, mutta entäs me muut, jotka haluamme säilyttää työmme ja pysyä kotimaan kamaralla? Onko myös arkisessa koto-Suomessa mahdollista olla onnellinen ja menestynyt?

Elä onnellisemmin -kirjan kirjoittajan Emma Seppälän mukaan on, mutta ajatusmallimme on väärä. Seppälä kääntää asetelman päälaelleen: menestyminen ei ole avain onnellisuuteen, vaan päinvastoin. Voimme siis kaikki lakata ylityöllistämästä itseämme ja painostamasta itseämme suurempiin saavutuksiin, sillä se ei tuo meille – eikä kollegoillemme tai asiakkaillemme – menestystä. Ensin on huolehdittava omasta onnellisuudesta.

 Ensiaskeleet onnellisuuden saavuttamiseksi

Miten onnellisuus siis vaikuttaa meidän tai asiakkaidemme menestykseen? Viestintä on luova ala ja työhömme kuuluu jatkuva ideointi ja suunnittelu. Luovuus ei kuitenkaan synny paineen tai pakon alla. Seppälän mukaan parhaat ideat syntyvät ollessamme rentoutuneita ja tehdessämme asioita, joista nautimme. Asiakkaan ja yrityksen kannalta olisi siis parasta, mikäli työntekijät olisivat onnellisia, eivät stressaantuneita ja ylityöllistettyjä.

Sain kunnian tavata Seppälän tällä viikolla ja poimin häneltä muutaman vinkin, miten päästä eroon stressistä tai edes vähentää sitä ja työhön liittyviä paineita. Seppälän mukaan seuraavat asiat ovat ensiaskeleet onnellisuuden saavuttamisessa:

  1. Älä tee mitään. Sen sijaan, että vilkuilisimme sähköpostiamme viiden minuutin välein, voisimme käyttää vapaa-aikamme asioihin, joista oikeasti nautimme.
  2. Ole kiltti. Itsekkyys on valitettavan yleistä työelämässä. Unohdamme usein sen tunteen, joka syntyy auttamisesta tai ystävällisyydestä. Kiltteys on siis omalla tavalla myös itsekästä – toisten auttaminen herättää meissä hyviä tunteita.
  3. On tuotteliaampaa olla vähemmän tuottelias. Seppälän mukaan pitkät to do -listat, jatkuva keskittyminen ja monien asioiden tekeminen samanaikaisesti eivät itse asiassa tee meistä tehokkaampia. Meistä saattaa tuntua, että olemme hyvin tuotteliaita, kun tosiasiassa saamme enemmän aikaiseksi, jos keskitymme vain yhteen asiaan ja teemme sen kerralla hyvin.

Emma Seppälän Elä onnellisemmin -kirjan on julkaissut HarperCollins Nordic, joka on Ahjon asiakas.

Ota yhteyttä Susannaan

Jätä yhteystietosi ja kuvaa lyhyesti mihin tarvitset apua. Palaamme pikapuoliin!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi ja kuvaa lyhyesti mihin tarvitset apua. Palaamme pikapuoliin!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voit myös varata ajan 15min pikakonsultointiin tai käyttää chatia.