Näkemyksiämme

Edessäsi on Ahjon blogi. Viestintä on paitsi työtämme, myös osa jokapäiväistä elämää. Blogissa käsitellään molempia.

Työharjoittelu tavoitteena? Kuusi vinkkiä onnistumiseen

Työpaikan tai -harjoittelun hakeminen voi olla tuskastuttavaa puuhaa. Hyviä hakijoita on paljon ja paikkoja vähän. Mitä käytännössä kannattaa tehdä, jotta itselleen voisi varmistaa paikan?

Kirjoittaja

Kelli Korhonen

Olen 25-vuotias helsinkiläinen. Puhun seitsemää eri kieltä, kolmea sujuvasti ja neljää auttavasti. Opiskelen yliopistossa englantilaista filologiaa ja viestintää. Olen kiinnostunut sisustamisesta ja muodista. Luen ja lenkkeilen koiran kanssa.

Työnantajan vinkkelistä katsottuna minussa ei siis ole ikäisiini verrattuna mitään leimallista. Moniin opiskelukavereihini verrattuna minulla kuitenkin on tuore työharjoittelupaikka.

Tässä vinkkini, joiden avulla saatat päästä lähemmäs tavoitettasi:

1 Tunnista mitä haluat.

Työharjoittelun ajatellaan usein olevan välttämätön paha. Harjoittelupaikka halutaan saada nopeasti ja yhtä nopeasti siitä halutaan päästä myös eroon. Harjoittelu voi kuitenkin avata ovia ja antaa varmuutta omiin valintoihin. Valitse paikka siis sen mukaan, mitä oikeasti haluat tehdä. Itse halusin nähdä, millaista on työskennellä viestintätoimistossa.

2 Ole optimistinen.

Kun aloitin työharjoittelupaikan hakemisen, olin luottavainen. En uskonut, että työnhaku saattaisi kestää puolikin vuotta. Todistettavasti se kesti. Tiedän siis, miltä tuntuu saada hylkäyskirje sähköpostiin. En kuitenkaan lannistunut. Päinvastoin, lisäsin kierroksia ja hain paikkoja vielä tarmokkaammin.

3 Osoita vahvuutesi.

Olemme vaatimatonta kansaa, mutta meillä kaikilla on jotain, josta olemme ylpeitä. Yhdellä se on urheilullisuus, toisella kirjoitustaito. Omat vahvuuteni ovat hyvä kielipää ja positiivinen asenne. Nosta osaamisesi ja ylpeydenaiheesi jo hakuvaiheessa esille myös työnantajillesi. Mitä konkreettisemmin sen parempi.

4 Älä peittele heikkouksiasi.

Älä luovu unelmatyöstäsi kokemuksen puutteesi vuoksi. Osaamattomuutesi jollain saralla voi korvautua muilla avuillasi. Omassa työhaastattelussani kerroin suoraan, etten mielestäni osaa kirjoittaa.  Tämä heikkouteni korvautui hyvällä englannin kielen taidollani ja halullani kouluttautua kirjoittamisen saralla.

5 Ole luova.

Osoita yritykselle, mikä tekee sinusta erilaisen muihin verrattuna. Mikä saisi työnantajan kiinnostuksen heräämään. Tee erikoisempi CV tai huumorintajuinen videolla höystetty työhakemus. Anna luonteesi näkyä, äläkä mene sieltä, mistä aita on matalin.

6 Tee brändisi näkyväksi.

Digitaalisessa yhteiskunnassa ei voi olla kuin strutsi, pää hiekan alla. Ole aktiivinen ja näkyvä sosiaalisen median käyttäjä. Älä jätä Twitterin ja LinkedInin tunnuksiasi pölyttymään, vaan päivitä kanavia mahdollisimman usein. Näin kokemuksesi ja mielenkiinnon kohteesi käyvät ilmi myös tulevalle työnantajallesi.

Bonusvinkki. Etsi ne firmat ja ihmiset, joiden parissa todella haluaisit työskennellä ja ota heihin suoraan yhteyttä. Kiinnostuksesi saattaa imarrella yritystä, vaikka he eivät aktiivisesti olisikaan rekrytoimassa.

Entäs minä sitten? Vastoin kaikkia odotuksiani istun parhaillani innostavien ihmisten ympäröimänä ja opin joka päivä lisää viestintätoimiston arjesta. Epätodennäköisetkin unelmat voivat siis käydä toteen.

Ota yhteyttä Susannaan

Jätä yhteystietosi ja kuvaa lyhyesti mihin tarvitset apua. Palaamme pikapuoliin!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi ja kuvaa lyhyesti mihin tarvitset apua. Palaamme pikapuoliin!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voit myös varata ajan 15min pikakonsultointiin tai käyttää chatia.