Töitämme
Teemme Helsingistä käsin kansainvälisesti palkittua viestintää yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Tukes Akatemia – Turvallisuutta tiedolla: asiantuntijoiden viestintäosaamisen kokonaisvaltainen kehittäminen valmennuksilla

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin strategiana ja tärkeänä yhteiskunnallisena tehtävänä on lisätä tiedolla turvallisuutta. Kiireisessä asiantuntijan työarjessa proaktiivinen viestintä jää kuitenkin helposti muiden työtehtävien varjoon, mikä heikentää tiedon avoimuutta ja ajankohtaisuutta. Ahjon käsissä tästä havaitusta kehityskohteesta syntyi Tukes Akatemia, räätälöity viestinnän kehittämisen valmennusohjelma asiantuntijoille, esihenkilöille ja johdolle.

 

 

Haaste

 

Syksyllä 2023 uudistettu Valtionhallinnon viestintäohje (VNK) ja Tukesin oma viestintästrategia korostavat avoimen ja ajankohtaisen tiedon tärkeyttä. Vaikka Tukesin asiantuntijat ovat oman ydinalueen huippuosaajia, ennakoiva ja strateginen viestintä ei ollut juurtunut osaksi organisaation toimintakulttuuria. Tukesin viestintäjohtaja Anu von Lode halusi löytää valmennuskumppanin, jonka kanssa luoda aidosti vaikuttava valmennusohjelma. Tavoitteena oli edesauttaa asiantuntijoita tukemaan Tukesin strategian ja uudistetun VNK:n viestintäohjeen toteutumista omalla viestinnällään. Viestintäosaamisen kehittämisen uskottiin vaikuttavan positiivisesti myös työyhteisöviestintään ja työnantajamielikuvaan.

 

 

Toimenpiteet

 

Tukesille suunniteltiin ja toteutettiin kaksi kattavaa valmennuskokonaisuutta: Tukes Akatemia -nimellä kulkeva asiantuntijoiden viestintäosaamisen kehittämisohjelma ja johtoryhmälle räätälöity LinkedIn-kokonaisuus. Tukes Akatemia koostui viidestä valmennuskerrasta. Neljän ensimmäisen sisällöt määriteltiin yhteistyössä viestintäjohtajan ja valmennuskumppanin kanssa, kun taas viidennen valmennuspäivän aihe valittiin osallistujien toiveiden perusteella.

 

Johdon valmennuksen teemat määriteltiin hyödyntäen monipuolista asiakasymmärrystä, jota ammennettiin ennakkokyselystä, viestintäjohtajan ja koulutusvastaavan haastatteluista ja henkilöstötutkimuksen tuloksista. Näin varmistettiin, että valmennusten sisällöt olivat paitsi organisaation tarpeisiin osuvia, myös mahdollisimman sitouttavia kiireiselle johdolle ja asiantuntijoille. 

 

 

Tulokset 

 

Yhteistyölle asetettiin selkeät lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteet sekä näiden toteutumista mittaavat vaikuttavuusmittarit. Lyhyen aikavälin mittareihin lukeutuivat muun muassa valmennusohjelman kokonaisarvosana, suositteluindeksi NPS ja valmennuksen koettu hyöty asiantuntijoiden päivittäisessä työssä. Tulokset olivat erinomaisia: Tukes Akatemia saavutti NPS-arvosanan 89 ja johdon LinkedIn-strategian valmennuskokonaisuus täydet 100.

 

Pitkän aikavälin mittareiden seuranta on osoittanut merkittäviä parannuksia valmennuksen osallistujien viestintäkäytännöissä. Asiantuntijoiden ja johdon viestintä on lisääntynyt, ja viestinnän laatu on kehittynyt positiivisesti. Näiden muutosten yhteys valmennukseen on pystytty tunnistamaan, sillä valmennus on useasti mainittu keskeisenä tekijänä, kun kyseisiä viestintäparannuksia on otettu käyttöön.

 

 

Asiakaskommentti

 

“Valmennusten suunnittelu ja toteutus valmennuskumppanimme kanssa oli sujuvaa, tavoitteellista ja erittäin laadukasta. Erityistä kiitosta haluamme osoittaa poikkeuksellisesta valmennusten mittaamisesta – ja siten vaikuttavuuden osoittamisesta. Olemme tyytyväisiä, että hyödyt on voitu osoittaa konkreettisesti.” 

 

– Anu von Lode, viestintäjohtaja, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi ja kuvaa lyhyesti mihin tarvitset apua. Palaamme pikapuoliin!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voit myös varata ajan 30min pikakonsultointiin tai käyttää chatia.