Muutosviestintä

Muutoksessa kaikki korostuu
– viesti vaikuttavasti

Muutoksessa kaikki korostuu – myös taidot johtaa sitä. Muutos vaatii ymmärrystä ihmisistä ja vaikuttavaa viestintää. Muutat sitten strategian suuntaa tai IT-järjestelmiä, pyydät ihmisiltä uudenlaista toimintaa ja käyttäytymisen muutosta. 

Se ei tapahdu hetkessä. Ihmiset tarvitset ymmärrystä muutoksen kipupisteissä, uuden suunnan näyttämistä ja selkeää viestintää siitä, miksi muutosta tehdään, mitä heiltä odotetaan ja miten he voivat olla mukana muutoksessa.

Johtaminen on viestintää ja juuri viestintä on onnistuneen muutoksen ytimessä. 

Ahjon avulla johtoryhmänne ja esihenkilönne ovat hyvissä käsissä.

Hyvä muutosviestintäsuunnitelma sekä innostavat valmennukset ovat palveluitamme muutoksen tueksi

Hyvä muutosviestintäsuunnitelma kartoittaa sidosryhmät ja muutoksen merkityksen heille. Se kiteyttää pää- ja alaviestit. Muutoksen tueksi tarvitaan usein myös  vuorovaikutus- ja viestintävalmennusta

Onnistumisessa auttaa myös ymmärrys esihenkilöistä viestijöinä. Johtamisen kehittämisen työkalut, esim. DISC-profiilit, saat nyt Ahjon kautta. Voimme myös fasilitoida 360-palautteita ryhmissä tai henkilökohtaisesti coachaten.

Ahjolla on laaja kokemus erilaisista muutoksista kuten yrityskaupat, fuusiot, strategian jalkauttaminen ja työyhteisöviestinnän kehittäminen. 

Ahjo auttaa onnistumaan muutoksessa.

Oivallutamme

Autamme teitä suunnittelemaan muutosta ja valmennamme teidät vaikuttaviksi viestijöiksi.  Muutoksen vaiheita ja ihmisten käyttäytymistä ymmärtämällä onnistutte tiiminä muutoksessa. 

Suunnittelemme

Suunnittelemme ja toteutamme yhdessä sekä materiaalit että valmennukset vuosien ammattitaidolla. Parhaimmillaan viestitte tulevaisuuskuvalla visuaalisesti . Olemme tukenasi muutoksessa. 

Valmennamme

Valmennukset ovat oivalluttavia ja kokemuksellisia.   Henkilökohtaisella palautteella omasta viestintä- ja vuorovaikutustyylistä on helppo kehittyä.

Kuvituskuva viestintätoimisto Ahjon blogiin, jonka aiheena on Nordic Business Forum. Mustavalkoisessa kuvassa on pitkä soutuvene, jossa istuu yhdeksän soutajaa. Vene on keskellä tyyntä vettä.

Mitä hyötyä muutosviestinnästä on?

Hyvällä muutosviestinnällä vahvistetaan työnantajakokemusta ja  työnantajamielikuvaa sekä ehkäistään mainekriisejä.

Hyvällä johtamisella ja kommunikoinnilla rakennat kultturia, joka tukee muutoksessa. Saat aikaan uudistumista ja vakiinnutat uusia toimintatapoja. 

Hyvä muutosviestinnän suunnitelma ottaa huomioon muutoksen merkityksen eri sidosryhmille, ymmärtää ihmisten käyttäytymistä muutoksessa, ennakoi reaktioita ja tiedontarvetta sekä kirkastaa johtamisen roolin muutoksen eri vaiheissa.

Case: Työyhteisöviestintää palvelumuotoilun keinoin

Ahjo auttoi HSL:ää muutoksessa  valmentamalla koko henkilöstöä viestimään palvelumuotoilulla viestintää kehittäen.

Ilmapiiri työpajoissa oli iloinen ja kannustava, juuri sellainen, joka innosti osallistumaan ja ideoimaan yhteisiä vinkkejä työyhteisöviestinnän kehittämiseksi.” Tuija Ruoho, HSL

pieni kukka kämmenten välissä

Johdon sparraaja Eva Torra

Eva on ollut mukana monessa. Hän suunnittelee muutosviestintää ja valmentaa johtoa sekä esihenkilöitä muutoksessa viestimiseen. Eva on Certified Business Coach, Extended DISC sertifioitu valmentaja ja 360-palautteen fasilitoija. Hänellä on erinomainen kokemus muutosjohtamisesta toimittuaan esihenkilönä ja johtajana ennen konsultiksi siirtymistään.

Ota yhteyttä:

+358 40 5933 806

eva.torra@ahjocomms

Lue lisää

Kriisiviestintä punnitsee yrityksen kokonaiskyvykkyyden

Kriisin hetkellä on myöhäistä luoda hyvää, osaavaa kriisiviestinnän kulttuuria yritykseen. Siihen on yksi merkittävä syy. Kriisiviestintä nimittäin lähtee arvoista, jotka ilmenevät tekoina ja vakiintuneina

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uusimmat blogitekstit suoraan sähköpostiisi!