Autamme tekemään viestinnästä merkityksellistä ja vaikuttavaa. Luomme helppoutta ja selkeyttä viesteihin ja valmennamme viestimään. Meitä ohjaa palava rakkaus lajiin ja halu auttaa asiakkaitamme parempiin tuloksiin.
Näkemyksiämme

Edessäsi on Ahjon blogi. Viestintä on paitsi työtämme, myös osa jokapäiväistä elämää. Blogissa käsitellään molempia.

Vastuullisuusviestintä on nyt in, mutta onko se myös strategiassa?

Vastuullisuusviestinnässä on oltava tarkkana. Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin, vastuullisuusviestintä on uskottavaa vain silloin, kun asioista kerrotaan rehellisesti, vaikka petrattavaa onkin. Lohdullinen ajatus on, että kukaan muukaan ei ole vielä päässyt tällä matkalla perille.

 

Yritysvastuu jaetaan yleensä taloudelliseen, sosiaaliseen ja ympäristöstä kannettavaan vastuuseen. Vastuullinen yritys toimii lakien, asetusten, sääntöjen ja kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Vastuullisuusviestinnän tarkoituksena on viestiä siitä, miten yritys noudattaa näitä säädöksiä ja millä tavalla se mahdollisesti myös ylittää ne. Vastuullisuusviestintää on myös se, kun yritys pystyy raportoimaan toiminnastaan ja tuloksistaan läpinäkyvästi. Vastuullisuusviestintä vaatii tarkkuutta, sillä pahimmillaan yritys voi sortua viherpesuun.  

 

Vastuullisuusviestinnästä on tullut trendi, kun kuluttajien arvot ovat kehittyneet siten, että he ovat alkaneet vaatia yrityksiltä läpinäkyvyyttä. Trendit ovat suuntauksia, joita voidaan hyödyntää päätöksenteossa, sillä ne vaikuttavat ihmisten arvoihin ja sitä kautta myös tapaan kuluttaa. Vastuullisuusviestintä ei ole enää muusta viestinnästä erillinen asia, vaan se on saumaton osa yrityksen kaikkea viestintää. Vastuullisuusviestinnällä on suuri vaikutus yritysmielikuviin ja brändiin, joten siihen kannattaa panostaa. On tutkittu, että kun organisaatio viestii vastuullisuudestaan sosiaalisessa mediassa, se herättää kuluttajissa ihailua brändiä kohtaan. Tällä on suora vaikutus kuluttajan ostopäätökseen (Gupta et al. 2021.) Vastuullisuudesta halutaankin nykyään viestiä kiinnostavalla tavalla, kuivakat raportit eivät enää riitä.

Konkreettiset vastuullisuusteot ovat kiinnostavia, joten niistä kannattaa kertoa. Vastuullisuusasioissa kukaan ei ole täydellinen. On ihan ok ja itseasiassa suositeltavaa kertoa avoimesti, missä asioissa on vielä vastuullisuuden suhteen petrattavaa. Tämä synnyttää luottamusta ja käsityksen siitä, että asia on otettu huomioon. Kuluttaja voi siis luottaa siihen, että yritys esimerkiksi ottaa hänen puolestaan selvää tuotantoketjusta ja kertoo siitä läpinäkyvästi.

 

Vastuullisuusviestintä tulee olemaan tulevaisuudessakin viestinnän ydintä ja siitä pyritään viestimään mielenkiintoisella tavalla. Muista ennen kaikkea rehellisyys. Kukaan ei ole valmis vastuullisuuden kanssa, joten on hyväksyttävää olla keskeneräinen. Itseasiassa on parempi viestiä edes jotain, kuin pysytellä hiljaa. Organisaation työntekijöitä ja asiakkaita voi myös mahdollisuuksien mukaan sitouttaa ja osallistaa konkreettisiin hyviin tekoihin.

 

Tiedätkö mitä tai miten viestiä yritysvastuusta? Onko se viestintästrategiassanne? Jos ei, anna Ahjon auttaa. Me luomme kirkkaan viestin. 

 

Lähde: Gupta, S., Nawaz, N., Alfalah, A. A., Naveed, R. T., Muneer, S., & Ahmad, N. (2021). The Relationship of CSR Communication on Social Media with Consumer Purchase Intention and Brand Admiration. Journal of Theoretical and Applied Electronic Commerce Research, 16(5), 1217-1230.

Jaa artikkeli

Black and white chameleon on a branch

Vinkkejä sujuvampaan hybridiarkeen

Hybridityö on parhaimmillaan joustavaa työskentelyä toimiston ja etätyöpisteen välillä, jota monet pandemian jälkeen arvostavat. Vain osa etätyöhön tottuneista haluaa kokonaan takaisin toimistolle.   Teimme kyselyn siitä, minkälaisia haasteita ja potentiaalisia

LUE LISÄÄ

Kriisiviestinnän asiantuntija kriisin keskellä

Me Ahjolla olemme mokanneet. Meillä on ollut käynnissä useampi rekrytointiprosessi tämän kevään aikana, ja olemme halunneet hoitaa rekrytointiprosessit anonyymisti tietoturvasta huolehtien. Anonyymin ja tietoturvallisen rekrytoinnin varmistamiseksi olemme ottaneet käyttöön erillisen

LUE LISÄÄ

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uusimmat blogitekstit suoraan sähköpostiisi!