Autamme tekemään viestinnästä merkityksellistä ja vaikuttavaa. Luomme helppoutta ja selkeyttä viesteihin ja valmennamme viestimään. Meitä ohjaa palava rakkaus lajiin ja halu auttaa asiakkaitamme parempiin tuloksiin.
Näkemyksiämme

Edessäsi on Ahjo-blogi. Viestintä on paitsi työtämme, myös osa jokapäiväistä elämää. Blogissa käsitellään molempia.

Pysytkö perässä työelämän muutoksessa? Nappaa jatkuvan oppijan 5 vinkkiä

Jaksatko oppia uutta vai tuskastutko työelämän jatkuviin muutoksiin? Jatkuvalla oppimisella pyritään vastaaman muuttuvan maailman ja työelämän murroksen mukanaan tuomiin haasteisiin. Meiltä vaaditaan koko ajan enemmän joustavuutta ja kykyä omaksua uutta, mutta ajatus voi tuntua tuskastuttavalta.

Jatkuvan tai elinikäisen oppimisen käsitteellä tarkoitetaan ihmisen koko elämän aikaista, eri elämänalueisiin liittyvää oppimista, jota tapahtuu sekä työelämässä että sen ulkopuolella. Jatkuvan oppimisen tärkeys on tiedostettu myös yhteiskunnallisella tasolla ja siitä on kirjattu uudistus Suomen hallitusohjelmaan.

 

Jatkuva oppiminen koskee yhteiskunnan lisäksi myös yrityksiä, joiden pitää ylläpitää ja kehittää henkilöstönsä osaamista pysyäkseen kärryillä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Työntekijöiden oppimisen tukeminen voi hyödyttää yritystä monella tapaa. Se, että työntekijä saa onnistumisen tunteita ja kokee osaavansa, lisää työhyvinvointia ja tunnetta työn merkityksellisyydestä.

 

Monelle meistä jatkuva uuden oppiminen voi kuitenkin ajatuksena tuntua raskaalta, etenkin jos oppiminen tapahtuu työpäivän päälle omalla ajalla. Suurin osa oppimisesta tapahtuu onneksi työpaikalla tavallisten työtehtävien parissa ikään kuin huomaamatta. Oppimiseen kannattaa suhtautua optimistisesti, sillä omaa osaamistaan kehittämällä voit esimerkiksi kehittää edellytyksiäsi työllistyä – ja kaiken lisäksi oppiminen pitää mielen uteliaana!

 

Vaikka oman osaamisen kehittämisestä on hyötyä työelämässä, ei kaiken oppimisen tarvitse tietenkään liittyä työhön. Esimerkiksi uuden kielen opettelu voi olla hyödyllinen taito niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin. Generalistien ja moniosaajien työpanosta on alettu arvostaa entistä enemmän, joten monipuolisten taitojen kerryttäminen voi nykyajan työelämässä olla kilpailuvaltti.

 

Nappaa tästä 5 vinkkiä jatkuvaan oppimiseen työelämässä:

  1. Löydä oppimisen ilo. Työnantajasi saattaa tarjota mahdollisuuden erilaisiin koulutuksiin ja opintoihin. Oppimisen ei kuitenkaan tarvitse liittyä vain töihin, vaan uusia asioita voi oppia myös vapaa-ajalla ihan omaksi ilokseen esimerkiksi työnväenopiston kursseilla tai avoimessa yliopistossa.
  2. Luota tiimiin. Työpaikoilla on työntekijöitä erilaisista taustoista ja jokaisella on varmasti jotain sellaista osaamista, mitä voisi jakaa työkavereille. Työpaikalla voi järjestää esimerkiksi jonkinlaisia oman osaamisen jakamisen työpajoja.
  3. Seuraa ajankohtaista keskustelua verkossa. Omista verkostoistasi saattaa löytyä yllättäviäkin tietoja ja taitoja.
  4. Pyydä coachausta ja mentorointia. Älä turhaan jää odottelemaan, että työpaikalla järjestetään koulutuksia. Pyydä itse mentorointia tai coachausta kohdatessasi uusia asioita työpaikalla.
  5. Pyydä apua. Kaikkea ei ole mahdollista eikä välttämätöntä osata itse. Voisiko osaamiseen hyödyntää ulkopuolista apua tai konsultointia?

Viestintätoimistossa olemme osa työelämän muutosta ja kehitämme omaa osaamistamme jatkuvasti. Haluamme auttaa yrityksiä kehittämään osaamistaan tarjoamalla erilaisia koulutuksia, webinaareja sekä valmennuksia. Me opimme, jotta voimme myös opettaa.

Jaa artikkeli

Loin itselleni säännöt selviytyä

Loin itselleni säännöt selviytyä koronasta, rajoituksista ja tylsyydestä. Sodasta.   Palasin arvoihini.   Vapaus on arvoistani suurin. Se oli riistetty. Totaalisesti ja täydellisesti. Päätin juurtua. Otin vihdoin kissan. Luin kirjan

LUE LISÄÄ

Näin suojaudut kyberuhkilta

Modernissa sodankäynnissä sotaa käydään yhä enemmän internetissä. Puhutaan kyberhyökkäyksistä ja informaatiovaikuttamisesta. Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on nostanut nämä uudenlaiset uhkakuvat julkiseen keskusteluun. Venäjä pyrkii heikentämään Ukrainan puolustusta sekä vastaamaan lännen asettamiin

LUE LISÄÄ

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uusimmat blogitekstit suoraan sähköpostiisi!