Autamme tekemään viestinnästä merkityksellistä ja vaikuttavaa. Luomme helppoutta ja selkeyttä viesteihin sekä valmennamme viestimään. Meitä ohjaa palava rakkaus lajiin ja halu auttaa asiakkaitamme parempiin tuloksiin.

Näkemyksiämme

Edessäsi on Ahjon blogi. Viestintä on paitsi työtämme, myös osa jokapäiväistä elämää. Blogissa käsitellään molempia.

Loin itselleni säännöt selviytyä

Loin itselleni säännöt selviytyä koronasta, rajoituksista ja tylsyydestä. Sodasta.

 

Palasin arvoihini.

 

Vapaus on arvoistani suurin. Se oli riistetty. Totaalisesti ja täydellisesti. Päätin juurtua. Otin vihdoin kissan. Luin kirjan ”Elä kuin kissa”. Opettelin venyttelemään nautinnollisesti ja rentoutumaan totaalisesti.  Opettelin elämään hetkessä ja nauttimaan rutiineista. En seurannut uutisia enää joka minuutti.

 

Päätin hyväksyä tunteeni, myös kaikessa rumuudessaan. ”Nojaa siihen tunteeseen, jota tunnet, sillä se on aitoa”, sanoi viisas ystäväni, johdon coach.

 

Annoin periksi tylsyydelle, kotielämälle neljän seinän sisällä, etäisyydelle ihmisistä. Ahmin kirjoja historiasta ja kaukomaista, luin elämäkertoja ja sukusaagoja. Luin viisaita sanoja. Kuuntelin musiikkia ja katsoin elokuvia. Loin mieleeni kauniita maisemia ja valoisia ajatuksia loskan ja pimeän sijaan. Palasin muistoihini, joita on roppakaupalla: keinuin aurinkorannalla, kuljin paljain jaloin, keräsin simpukoita ja söin banaanilettuja. Palasin mansikkapaikkoihini, muistelin elämäni ihmisiä, viisaita sanoja ja kertasin valokuva-albumia mielessäni.

 

Kauneus arvona voi kuulostaa pinnalliselta, mutta minulle se on syvyyttä ja suuri arvo elämässä. Arvostan kauneutta teksteissä, kuvissa, musiikissa, taiteessa, luonnon rajattomassa viisaudessa ja hetkissä ihmisten kanssa. Mielikuvitukseni, kauniit muistoni ja ikuinen optimismini pelastivat minut.

 

Onneksi, sillä sitten tuli sota. Sota näyttää toisia kuvia, mielen rumuus näyttäytyy paljaimmillaan. Vapaus on riistetty. Loin itselleni säännöt sotaa varten.

 

Ensimmäiseksi, en seuraa uutisia joka minuutti. Pysyn ajan tasalla, mutta en uppoudu.

 

Toiseksi, vaikutan siihen mihin pystyn. Päätin hyväksyä, että tarvitsen kauneutta ja mielen vapautta jaksaakseni antaa toivoa muille. Palaan arvoihini.

Mind over matter.

 

Vapaus voittaa. Lopulta.

 

Resilienssi, kyky palautua vastoinkäymisistä ja pysyä voimissaan, on yksi työelämän tärkeimpiä taitoja juuri nyt. Itsetuntemus, mielen hallinta, kyky rentoutua ja taito tasapainottaa elämää korostuvat. Valmennuksissamme puhumme myös näistä asioista.

Ahjo valmentaa esihenkilöitä ja johtoa paremmiksi viestijöiksi ja vuorovaikuttajiksi.

 

Kirjoittaja

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uusimmat blogitekstit suoraan sähköpostiisi!