Autamme tekemään viestinnästä merkityksellistä ja vaikuttavaa. Luomme helppoutta ja selkeyttä viesteihin ja valmennamme viestimään. Meitä ohjaa palava rakkaus lajiin ja halu auttaa asiakkaitamme parempiin tuloksiin.
Näkemyksiämme

Edessäsi on Ahjo-blogi. Viestintä on paitsi työtämme, myös osa jokapäiväistä elämää. Blogissa käsitellään molempia.

Itsetuntemus on ensiaskel parempaan johtamiseen

Mitä henkilökohtaisia arvoja sinä olet miettinyt tänä keväänä? Kun meidät on pakotettu polvilleen ja paikalleen, on samalla avautunut mahdollisuus ajatella uudella tavalla. Hälyn hälventyessä ja tekemisen vähentyessä on mahdollisuus kuunnella ja kuulla enemmän.

Nyt on aikaa tutustua itseensä, selventää omaa arvopohjaansa ja ymmärtää itselle luontaista käyttäytymistä painetilanteessa. Muutoksesta selviää aina helpommin, kun tuntee itsensä paremmin.

Isot, painetta luovat muutokset tuovat pintaan synnynnäisen temperamentin, joka on suhteellisen pysyvä. Mukautamme sitä elämässämme, mutta emme voi koskaan muuttaa sitä kokonaan.

Äkillinen painetilanne paljastaa asioita, joita ei välttämättä haluaisi tunnustaa. Olemme niin tottuneita arkipäivän tilanteihin, joissa selviämme autopilotilla, totutulla käyttäytymisellä ja viestinnällä. Painetilanteet taas haastavat. Joillekin oma käyttäytyminen tai reagointi tulee täytenä yllätyksenä. Viimeistään silloin on mahdollisuus tutustua itseensä paremmin.

Äkillinen painetilanne paljastaa itsessä asioita, joita ei välttämättä haluaisi edes tunnustaa.  

Toiset meistä piiloutuvat kaiken tutun ja arkisen taakse, huolehtivat läheisistään taukoamatta ja toivovat asioiden palaavan ennalleen. Toiset suuttuvat, alkavat puskea asioita eteenpäin entistä vimmatummin ja käyttävät väsymättä omaa aikaansa tehtäviinsä.  Pahimmillaan tämä johtaa turhautumiseen, uupumiseen ja ihmiskontaktien vähentymiseen.

Toiset hakevat tietoa kellon ympäri, nääntyvät uutistulvassa ja häkeltyvät. Toisaalta he uskovat silti järkiperäisesti löytävänsä kirkkauden ja selittävät tapahtunutta taukoamatta. Toisista taas tuntuu siltä kuin elämästä olisi kadonnut kaikki ilo ja nauru. He kertovat sen kaikille ja hukuttautuvat viihteeseen, jolloin hetkellisesti kaikki on taas hyvin.

Muutoksen tehtävä on haastaa ja kehittää meitä. Parempi itsetuntemus antaa voimavaroja, jotka saattavat olla vielä käyttämättä.

Seuraavaksi muutama vinkki kohti parempaa itsetuntemusta:

  1. Haasta itsesi sietämään epämukavuutta.
  2. Kirkasta henkilökohtaiset arvosi.
  3. Käy läpi kokemasi tunteet, hyväksy ne ja anna niiden väistyä.
  4. Hallitse mieltäsi. Älä rasita sitä turhilla huolilla. Keskity positiiviseen.
  5. Kuuntele palautetta itsestäsi ja kiitä siitä. Muut näkevät monesti luontaisen käyttäytymisesi paremmin kuin sinä itse.

Muutoksen tehtävä on haastaa ja kehittää meitä. Sitä teemme myös Ahjolla muutos- ja kriisitilanteissa, kun tarvitaan valmennusta ja näkemystä. Kehitämme esimiesten ja johtajien vuorovaikutus- ja viestintätaitoja, tunneälyä ja kykyä ymmärtää ihmisten käytöstä muutoksessa.

Parempi itsetuntemus ja henkilökohtaisten arvojen kirkastuminen antavat odottamattomia ja suuria voimavaroja, jotka saattavat olla vielä löytämättä ja käyttämättä. Johtajuus lähtee itsetuntemuksesta ja timantti hioutuu kovassa paineessa.

Mitä sinä olet itsestäsi tänä keväänä oppinut?

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ota yhteyttä

Viestintää, jolla on vaikutusta.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uusimmat blogitekstit suoraan sähköpostiisi!