Suurelle osalle tämä on se viikko, jolloin pitkä kesäloma vihdoin alkaa. Moni kuitenkin lomailee vasta myöhemmin. Kun Suomi hiljenee, mitä töissä kannattaa tehdä saadakseen täyden hyödyn?

Olen usein pitänyt lomani elokuussa ja heinäkuun koittaessa huomaan “yllätyksekseni” myös asiakkaiden ja työkavereiden lomailevan. Kun asiakasprojektit rauhoittuvat tai ovat tauolla, heinäkuu on hyvä tilaisuus kehittää uutta. Tässä muutama vinkki, millä hiljaisen kuukauden työtunnit voi täyttää, jos loma on vasta edessäpäin.

Ensinnäkin hiljaiset työviikot on nähtävä mahdollisuutena, ei uhkana. Nyt on vihdoin aika tehdä ne kaikki asiat, mitä kiireisinä kausina ei yksinkertaisesti ehdi tekemään, vaikka kuinka tahtoisi!

  1. Kirjoita – Blogitekstejä, artikkeleita, ajatuksen virtaa.. mitä vain. Nyt on otollinen aika kehittää kirjoitustaitojasi ja esitellä maailmalle asiantuntijuuttasi. Säästä kirjoituksiasi ja aiheita myös syksylle, jotta kiireisten työviikkojen aikana voit julkaista tekstejäsi “varastosta”.
  2. Ideoi – Mieti jo valmiiksi syksyn tapaamisia varten hyviä ideoita, joita voit esittää asiakkaille tai johdolle. Kesälaitumilta palatessa aivot saattavat olla vähän vielä lomamoodissa, jolloin valmiiksi mietityt ideat tulevat tarpeeseen.
  3. Kouluttaudu – Etsi alaasi liittyviä artikkeleita, blogitekstejä, pamfletteja tai webinaareja. Mieti jo valmiiksi asioita, joissa haluat kehittyä ja käytä aikasi hyödyksi. Opettele myös uusia taitoja, jotka kiinnostavat sinua tai joiden arvelet olevan tulevaisuudessa tarpeen.
  4. Ota some haltuun – Kuulen usein sanottavan, kuinka moni haluaisi olla aktiivinen somessa, seurata keskusteluja ja osallistua niihin. Vauhtiin pääseminen vaatii kuitenkin aikaa ja keskittymistä ennen kuin siitä tulee rutiinia. Kesäisinä työpäivinä voi perehtyä somemaailman saloihin. Alkuun voit päästä vaikkapa työntekijälähettilyydestä kertovan pamflettimme vinkkien avulla.
  5. Käy tapahtumissa ja verkostoidu – Suomen kesä on täynnä tapahtumia, myös ammatillisia sellaisia. Esimerkiksi SuomiAreena järjestetään sopivasti heinäkuussa. Tapahtumassa käsitellään monipuolisesti kiinnostavia puheenaiheita, joiden annista löytyy varmasti kaikille jotain. Suuntaa siis pariksi päivää Poriin ja ota käyntikortit mukaan; SuomiAreena on erinomainen paikka verkostoitua.
  6. Kehitä itsellesi tai organisaatiolle sisäinen projekti – Ahjolaisten päämäärä on muuttaa maailmaa. Meidän on kuitenkin aloitettava läheltä ennen kuin voimme edetä pidemmälle. Olemme Ahjossa käynnistämässä vastuullisuusprojektia, jonka myötä aiomme vähentää muovin käyttöä ja samalla kierrättää enemmän. Entä jos käynnistäisit vastaavan projektin omalla työpaikallasi? Miten sinä ja kollegasi voisitte parantaa maailmaa?

Älä kuitenkaan unohda myöskään pitkiä lounaita puistossa, jäätelötaukoja ja etäpäivien pitämistä vaikkapa kahvilan terassilla. Kesästä pitää muistaa myös nauttia!