Haaste: Kansalaiset myötämielisiksi Liikennevirasto vastaa kaikista Suomen valtion meriväylistä sekä rautatie- ja tieverkoista. Esimerkiksi tienrakennus tuntuu väistämättä ihmisten arjessa. Paikalliset asukkaat ja tiellä liikkujat  haluavat…

Haaste: Kansalaiset myötämielisiksi

Liikennevirasto vastaa kaikista Suomen valtion meriväylistä sekä rautatie- ja tieverkoista. Esimerkiksi tienrakennus tuntuu väistämättä ihmisten arjessa. Paikalliset asukkaat ja tiellä liikkujat  haluavat tulla kuulluiksi ja vaativat ajantasaista tietoa urakoiden etenemisestä ja niiden vaikutuksista päivittäiseen liikkumiseen. Asioita omaksutaan mieluiten visuaalisesti ja ihmisten kertomana.

Ratkaisu: Kasvot arjen sankareille

Loimme hankkeille omat Facebook- ja Twitter-profiilit, joilla kerromme liikennejärjestelyistä ja työmaan kuulumisista sekä vastaamme seuraajien kysymyksiin. Kehä I -hankkeella on myös oma WhatsApp-numero, josta voi halutessaan tilata uutisia.

Hankkeiden faktat kiteytimme visuaalisesti näyttäviksi infografiikoiksi, jotka auttavat ymmärtämään monimutkaisiakin asioita nopeasti. Sparrasimme Liikenneviraston projektipäälliköitä ja urakoitsijoiden edustajia osallistumaan keskusteluun somessa omilla kasvoillaan sekä kertomaan hankkeiden kuulumisia vlogeissa. Lisäksi olemme järjestäneet somekyselytunteja sekä tavanneet ihmisiä kasvotusten kauppakeskuksissa ja kouluissa.

Tulokset: Palkittua viestintää

Hankeviestinnän avoimuus on saanut paljon kiitosta ja eri hankkeilla on jo tuhansia seuraajia sosiaalisessa mediassa. Parhaimmillaan päivitykset ovat tavoittaneet lähes 30 000 ihmistä ilman maksettua mainontaa. Viraston projektipäälliköt ovat pistäneet rohkeasti itsensä likoon persoonallisilla päivityksillään. Keväällä 2016 Vt8-hanke voitti MTL:n viestintäpalkinnon yhteiskunnallisen viestinnän sarjassa.

Yhteistyö on sujunut aivan loistavasti, ja olemme tulleet tosi hyvin toimeen keskenämme. Arvostan Ahjossa aloitteellisuutta, ideoita, vastuullisuutta ja nopeaa palvelua yllättävissäkin tilanteissa. – Projektipäällikkö Keijo Heikkilä, Vt 4 Rovaniemi